Πολίτης καταγγέλλει ότι δεν τον άφησαν να καταθέσει για το Ν. Ηράκλειο – Τη 16χρονη στοχοποιεί ο Οικονόμου

Tην ώρα που η 16χρονη, η οποία τραυματίστηκε βαριά το Σάββατο στο Νέο Ηράκλειο, προσπαθεί να συνέλθει από την βία που υπέστη, και σύμφωνα με καταγγελίες αποδίδεται σε αστυνομικούς, νέες επιβαρυντικές για τις αρχές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πολίτης ενημέρωσε τον τηλεοπτικό σταθμό ότι πήγε να καταθέσει για το περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο αλλά τον έδιωξαν. «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αν συμφωνεί και μου δώσετε τα στοιχεία του ιδιωτικά να το δούμε» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή και επέμεινε στην αστήρικτη εκδοχή της αστυνομίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε νωρίτερα τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. βάσει των οποίων οι άνδρες της ΟΠΚΕ δέχτηκαν «σφοδρή επίθεση από μπαχαλάκηδες και αντιεξουσιαστές με πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια σε δύο φάσεις αποδίδοντάς» κι ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η 16χρονη τραυματίστηκε.

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από όσα υποστήριξε στην χθεσινή του συνέντευξη και επικαλέστηκε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το πόρισμα του ιατροδικαστή (αναμένεται να ανακοινωθεί ως αύριο) και… των ίδιων των αστυνομικών για να πει πως αυτοί δεν εμπλέκονται στον τραυματισμό αλλά και πως «εικάζεται» ότι το θύμα συμμετείχε στην επίθεση.

Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να συλληφθεί η κοπέλα, όταν η αστυνομία υποστηρίζει ότι τη βρήκε αναίσθητη και χτυπημένη, ο υπουργός αρκέστηκε ξανά να στις καταθέσεις των αστυνομικών, που δεν είδαν και δεν ξέρουν πώς τραυματίστηκε.

Μετά από αντιδράσεις των δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε πως δεν υιοθετεί τίποτα ως θέσφατο, αλλά επέμεινε ότι «υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας». «Μπορεί να τραυματίστηκε από αυτούς που πέταγαν πέτρες στην αστυνομία και μπορεί να την βρήκε, μπορεί να τραυματίστηκε πέφτοντας» είπε προκλητικά.
  
«Δεν έχω δει να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο» πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν πρέπει το περιστατικό να απομονώνεται, γιατί -κατά το αφήγημα των αρχών- είχε προηγηθεί «σκληρή επίθεση στην αστυνομία».

Πάντως, είχε προηγηθεί και περιστατικό με νεοναζί, που εξαπέλυσαν ύβρεις και πέταξαν τρικάκια, στον χώρο της αντιφασιστικής συναυλίας, σύμφωνα με τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά, που τη διοργάνωσε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αβάσιμο επιχείρημα σχετικά με τις συλλήψεις τεσσάρων μελών του «Ρουβίκωνα» για επίθεση σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας μετά την οποία φέρονται να εγκατέλειψαν τις μηχανές και ύστερα να δήλωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι τους τις έκλεψαν, ο υπουργός έκανε λόγο για… «επιχειρησιακό σχέδιο που απέδωσε». 

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναπαρήγαγε τη θεωρία των δύο άκρων λέγοντας ότι η αυριανή επέτειος για τα δέκα χρόνια από τις δολοφονίες Φουντούλη – Καπελώνη γίνεται «αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών».

«Δεν μπορεί η αστυνομία να μένει αδρανής είτε τάγματα εφόδων, χουλιγκάνων, αντιεξουσιαστών, οποιονδήποτε, που θεωρούν ότι πρέπει να επιβάλλουν τον νόμο των συμμοριών έναντι των νόμων της Δημοκρατίας» σημείωσε και διαμήνυσε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα υποστηρίξει την αυριανή απαγόρευση «με τα δέοντα και ενδεδειγμένα μέτρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί